Trainingszalen

Onze trainingszalen zijn eenvoudig maar goed geoutilleerd. Ze liggen allemaal midden in de natuur met een mooi, vrij uitzicht op het omringende bos of de Zonnewei. Met hun natuurlijke materialen en rustige kleuren stralen ze een frisse helderheid uit.

Verspreid over het landgoed staan drie vrijstaande houten groepsruimtes met in totaal vier trainingszalen: Zonnedauw (145 m²), Tormentil/Wederik (80/45 m²) en Gentiaan (85 m²). Onze toekomstige nieuwe groepsruimte krijgt een zaal van 187 m² en wordt naar verwachting begin 2019 opgeleverd.
Alle groepsruimtes zijn voorzien van een entree met garderobe, een hal met open opbergvakken en meerdere douches en toiletten. De trainingszalen kunnen ook worden gebruikt als slaapzaal.

Standaarduitrusting trainingszalen
Alle trainingszalen zijn voorzien van matrassen, meditatiekussens, backjacks, yogamatjes en een audio-installatie met aansluiting voor laptop of smartphone. Desgewenst kan er gebruik worden gemaakt van tafels, stoelen, flapovers, een beamer en massagetafels.

Voor meer informatie of speciale wensen: mail naar Marleen of bel naar 035-666 84 47.

We helpen je graag.

Trainingszaal Zonnedauw

De Zonnedauw is met zijn 145 m² nu nog de grootste groepsruimte op Venwoude. De trainingszaal heeft een ruime, lichte en rustige uitstraling met veel binnenvallend buitenlicht en is geschikt voor groepen van 20 tot 150 personen.

De Zonnedauw wordt veel gebruikt voor trainingen op het gebied van lichaamswerk, yoga en dans. Ook is de zaal geschikt voor lezingen, conferenties, filmvertoningen, satsangbijeenkomsten en dergelijke.

Maximale capaciteit
Theateropstelling (stoelen): 130 personen
Theateropstelling (stoelen en kussens): 120 personen
Dans/lichaamswerk: 40 personen
Yogamatten/matrassen: 20 personen
Overnachten op matrassen: 20 personen

Het gebouw bestaat verder uit een entree met garderobe, een ruime hal met opbergvakken, drie toiletten en een grote gezamenlijke doucheruimte.

Naar boven

Trainingszalen Tormentil en Wederik

De Tormentilzaal heeft een rustige uitstraling met veel binnenvallend buitenlicht. Met zijn 80 m² is de zaal geschikt voor groepen van 15 tot 40 personen.

De zaal wordt veel gebruikt voor workshops en trainingen op het gebied van lichaamswerk, yoga, dans, satsang enzovoort.

Maximale capaciteit
Theateropstelling (stoelen): 40 personen
Theateropstelling (stoelen en kussens): 60 personen
Dans/lichaamswerk: 30 personen
Yogamatten/matrassen: 23 personen
Overnachten op matrassen: 17 personen

Het gebouw bestaat verder uit een entree met garderobe, een ruime hal met opbergvakken, drie toiletten, 4 douche cabines en een kleinere trainingszaal van 45 m², de Wederikzaal.

Het gebouw wordt in principe slechts door één groep tegelijk gebruikt

Naar boven

Trainingszaal Gentiaan

De Gentiaanzaal heeft een rustige uitstraling met veel binnenvallend buitenlicht. Met zijn oppervlak van 85 m² is de zaal is geschikt voor groepen van 15 tot 40 personen.

Deze ruimte wordt veel gebruikt voor workshops en trainingen op het gebied van lichaamswerk, yoga, dans, satsang en dergelijke.

Maximale capaciteit
Theateropstelling (stoelen): 40 personen
Theateropstelling (stoelen en kussens): 60 personen
Dans/lichaamswerk: 30 personen
Yogamatten/matrassen23 personen
Overnachten op matrassen15 personen

Het gebouw bestaat verder uit een entree met garderobe, drie toiletten, een gezamenlijke doucheruimte met 4 douches, en een aparte slaapzaal (Dubbelloof) met 6 bedden.

Naar boven

Zaal Lariks

Met zijn 187 m² wordt de trainingszaal van de Lariks de grootste van Venwoude. Daarnaast komt er een slaapgedeelte met 20 slaapkamers voor 25 personen.

Het ontwerp van dit gebouw is een toonbeeld van duurzaamheid op elk gebied:  materiaalgebruik, verwarming, verlichting, enzovoort. Het hele complex komt naar verwachting begin 2019 beschikbaar voor verhuur.

Een virtuele rondleiding door het gebouw vind je hier.

Zaal
De ruime zaal met prachtig vrij uitzicht op de omringende natuur wordt voorzien van:

– Vloerverwarming: een gladde, verende dansvloer met comfortabele vloerverwarming maakt deze ruimte ideaal voor lichaamswerk zoals yoga, massage, tai chi, qi gong, dans, ademwerk en tantra.
– Lichtregulatie: creëer je eigen sfeer met de reguleerbare verlichting: helder, warm of juist intiem, voor elke groep wat wils.
– Audio en video: een hoogwaardige audio- en video-installatie met een beamer die uit het plafond komt zakken.
– Supersnel internet via een glasvezelverbinding.

Overnachten
In het slaapgedeelte met twee verdiepingen komen 25 slaapplaatsen, verdeeld over 5 tweepersoonskamers en 15 eenpersoonskamers. Naast in totaal 7 toiletten komen er 8 douches waaronder een douche/toilet voor mindervaliden.

Maximale capaciteit


Theateropstelling (stoelen): 180 personen
Theateropstelling (stoelen en kussens):  150 personen
Dans/lichaamswerk: 80 personen
Yogamatten/matrassen : 40 personen
Overnachten op matrassen: 40 personen

Het gebouw omvat verder een entree met garderobe en een ruime hal met ontmoetingsplek, open opbergvakken en een kleine pantry voor thee en koffie.

Net als de huidige Zonnedauw is de trainingszaal ideaal voor lichaamswerk,  lezingen, conferenties, filmvertoningen en grotere satsangbijeenkomsten.

Naar boven